ارمنستان سرزمینی با تاریخ پر فراز و نشیب و فرهنگی غنی است. در این مقصد گردشگری دیدنی از هر جاذبهای که فکر کنید، نمونهای منحصربهفرد وجود دارد. آثار تاریخی، یادبودها و رویدادهای فرهنگی، طبیعت نفسگیر و غذاهای لذیذ و سنتی.
مجموعهی بینظیری از صومعههای قرون وسطایی در سراسر این کشور پراکنده شدهاند. این صومعههای زیبا که در چشماندازهای بینظیر طبیعی واقع شدهاند از مهمترین جاذبههای گردشگری ارمنستان هستند. فعالیتهای تفریحی در فضای باز در ارمنستان بسیار پرطرفدار است. مسیرهای دوچرخهسواری و پیادهروی در چشماندازهای نفسگیر طبیعی، توجه هر گردشگری را جلب میکند.
از سال ۲۰۰۱، تعداد گردشگران تور ارمنستان سالی ۲۵ درصد افزایش مییابد. معماری و آثار باستانی، فرهنگ غنی و چند هزار ساله و طبیعت فوقالعاده از مهمترین جاذبههای گردشگری این کشور هستند.
اطلاعات ضروری
اختلاف ساعت با تهران
ارمنستان در منطقهی زمانی UTC/GMT +4 قرار دارد و نیم ساعت از تهران عقبتر است.
زبان رسمی
ارمنی شرقی
واحد پول
درام (դր.) (AMD)
نوع برق شهری
برق شهری در ارمنستان ۲۳۰ ولت و ۵۰ هرتز است. پریزها و دوشاخهها از نوع C و F است که در ادامه تصویر آن را مشاهده میکنید:
کد کشور
+۳۷۴
شمارههای اضطراری
- آتش نشانی ۱۰۱
- پلیس ۱۰۲
- خدمات اضطراری ۱۰۳
جهت رانندگی
راست
فرودگاههای بینالمللی
ایروان – فرودگاه بینالمللی زوارتنوتس
گیومری - فرودگاه شیراک
وضعیت آب و هوا
ارمنستان آب و هوای قارهای دارد. تابستانهای گرم و خشک این کشور از ژوئن تا سپتامبر ادامه دارد. در این فصل میانگین دمای هوا بین ۲۲ تا ۳۶ درجه است. زمستانهای ارمنستان سرد و برفی هستند و میانگین دمای هوا بین منفی ۵ و منفی ۱۰ درجه سانتیگراد است. بهار دوران کوتاهی دارد و در مقابل، فصل پاییز طولانی است. در فصل پاییز، جنگلها به هزاران رنگ زیبا و گرم پاییزی مزین میشوند.
میانگین بارش سالانه در دشتهای خشک ۲۵۰ میلیمتر و در نواحی مرتفع و مرطوب به ۸۰۰ میلیمتر میرسد. میانگین بارش باران سالانه در سراسر ارمنستان ۵۰۰ میلیمتر است. دو فصل بارانی در ارمنستان وجود دارد: فصل بهار یعنی از ماه مارس تا ژوئن و ماههای اکتبر و نوامبر. ایروان، پایتخت ارمنستان به طور میانگین در سال، ۹۲ روز بارانی و ۲۴۷۹ ساعت آفتابی دارد.
از ویژگیهای ماههای زمستانی در ارمنستان، بارش زیاد برف است. برف روی قلهها تا مدتها بعد از پایان زمستان باقی میماند.
بهترین زمان برای سفر
بهترین فصل برای سفر به ارمنستان ماههای بین مه تا اکتبر است. در این مدت هوا ملایم است و بارندگی معمول نیست.
جاذبههای گردشگری
ارمنستان با وجود اینکه کشوری نسبتا کوچک است و وسعت کمی دارد، از نظر جاذبههای گردشگری به خصوص آثار تاریخی، بسیار متنوع و گسترده است. تعدادی از قدیمیترین کلیساها و صومعههای دنیا در این کشور قرار دارند. این کشور اولین کشوری بود که در سال ۳۰۱ میلادی مسیحیت را رسما پذیرفت از این رو قدیمیترین کلیساها در این کشور واقع شدهاند. یکی از مهمترین و اولین کلیساهای ارمنستان، کلیسای جامع Etchmiadzin است که در سال ۳۰۳ ساخته شده و در سال ۴۸۰ بازسازی شده است.
میراث باستانشناسی از دیگر جذابیتهای ارمنستان برای گردشگران هستند. این آثار و جاذبههای تاریخی و فرهنگی را به طبیعت منحصربهفرد و زیبا اضافه کنید. خواهید دید که ارمنستان یک مقصد گردشگری کامل و ایدهال است که از هر جاذبهای نمونهای برای ارائه به گردشگران دارد. در ادامه با تعدادی از مهمترین جاذبههای این کشور آشنا میشویم.
آبشار جرموک (Jermuk)
این آبشار که از چشمههای آب گرم و آب معدنی سرچشمه میگیرد و از اشکال صخرهای تراورتن فرو میریزد. این آبشار ۶۸ متری در یکی از درههای رودخانهی Arpa در شهری به نام جرموک واقع شده است. این شهر را بیشتر به خاطر چشمههای آب گرم و اسپا میشناسند. در این شهر علاوه بر لذت بردن از آرامش اسپا میتوانید طبیعت کوهستانی و جنگلی را هم تجربه کنید و از تماشای چشماندازهای زیبای طبیعی لذت ببرید.
آبشار Qasakh
این آبشار ۷۰ متری از دو بخش تشکیل شده است و به درهی Qasakh میریزد. آبشار Qasakh در منطقهای به نام Aragatsotn و در روستایی به نام Ohanavan قرار گرفته و بلندترین آبشار ارمنستان است. از دیگر جذابیتهای این آبشار این است که صومعهای به نام صومعهی Ovanavank درست در جلوی آبشار قرار دارد که در قرن پنجم ساخته شده است.
آبشار Shaki
این آبشار یکی از دیدنیترین جاذبههای طبیعی ارمنستان است که در منطقهی Syunik در شمال شهر کوچک و زیبای Sisian قرار دارد. این آبشار در مسیر رودی به همین نام شکل گرفته است و ارتفاعی در حدود ۱۸ متر دارد. شدت جریان آب در این آبشار به قدری است که زمانی که در کنار آن میایستید، هیچ صدایی غیر از صدای آبشار را نمیشنوید. گردشگران زیادی از سراسر دنیا برای تماشای این آبشار دیدنی به این منطقه سفر میکنند. اگر به طبیعت علاقهمند باشید، مطمئنا از تماشای این آبشار لذت میبرید.
غار Archer
این غار طولانیترین و عمیقترین غار ارمنستان است که ۳/۵ کیلومتر طول و ۱۴۵ متر عمق دارد. این غار که در زبان محلی Archeri Karandzav به معنای «غار خرس» خوانده میشود و به این دلیل این طور نامگذاری شده که در آن تعداد زیادی استخوان خرس یافته شده است. پایین رفتن از گذرگاهها و گشت زدن در هزارتوهای این غار که هیچ منبع نور طبیعی ندارد حتی همراه با راهنما، تجربهای هراسانگیز است که به هیچ عنوان برای کسانی که مبتلا به تنگناهراسی هستند، مناسب نیست. زیباییهای طبیعی و منحصربه فرد اشکال داخل این غار بسیار جالب توجه است. هزاران سال پیش، جریانهای زیرزمینی با عبور خود از دل صخرهها، موجب فرسایش آنها شده و این غار را به وجود آوردهاند. اکنون این مجموعهی دیدنی از مجموعهای از چند غار تشکیل شده که با گذرگاههای باریکی به هم مرتبط شدهاند. هنوز هم قطراب آب از سقف این غار میچکد و استخرهای زیرین را پر میکند. آب این استخرها، زلالترین آبی است که در تمام عمر خود دیدهاید.
درهی Qasakh
این درهی زیبا که ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر عمق دارد، در منطقهی Aragatsotn واقع شده است. صخرههای بازالتی شگفتانگیز، زیبایی این دره را دوچندان کرده است. یک معبد متعلق به قرن چهارم در این دره وجود دارد که در دل صخرهها تراشیده شده است.
درهی گارنی (Garni Gorge)
این دره در ۲۳ کیلومتری شرق ایروان پایین دهکدهای به همین نام قرار گرفته است. یک معبد متعلق به قرن اول میلادی در این دره وجود دارد. دیوارههای بخشی از این دره را صخرهها و ستونهای بازالتی پوشانده است که بر اثر عبور رود Goght ایجاد شدهاند. این بخش از دره را «سمفونی سنگها» مینامند. بنای معبد گارنی را بازماندهی دوران مهرپرستی میدانند که برای نیایش خورشید و به عنوان مهرابه ساخته شده بود. تنها نیایشگاه غیرمسیحی بازمانده در ارمنستان نیایشگاه گارنی است.
پل Vorotan Devil
این پل طبیعی تراورتنی بر اثر عبور چشمههای معدنی ساخته شده است. این پل ۳۰ متر طول و ۵۰ تا ۶۰ متر عرض دارد. از پایین این پل چشمههای آب گرم میگذرد.
شهر باستانی Argishtikhinili
این شهر یکی از شهرهای امپراتوری اورارتو بوده که در زمان امپراتور Argishti ساخته شده و به افتخار او نامگذاری شده است. قدمت این شهر به قرن هشتم تا ششم پیش از میلاد برمیگردد. بقایای استحکامات این شهر که ۱۵ کیلومتر در جنوب غربی شهر امروزی Armavir کشیده شده است بین روستاهای Nor-Armavir و Armavir قرار دارد. این شهر در کرانههای سمت چپ رود ارس ساخته شده است و مساحتی در حدود ۱۰۰۰ هکتار دارد.
مجموعه غار آرنی-۱ (Areni 1 cave)
این مجموعهی مسکونی باستانی که متعلق به عصر مسسنگی و عصر برنز است، بین ۵۰۰۰ تا ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسکونی بوده است. این مجموعه در نزدیکی روستای آرنی در جنوب ارمنستان قرار دارد. در سال ۲۰۱۰ قدیمیترین کفش چرمی دنیا در این مجموعه یافت شد. قدمت این کفش ۵۵۰۰ ساله چرمی، چند صد سال بیشتر از کفشی است که به همراه اوتسی مرد یخی یافت شده بود و در نتیجه به قدیمیترین پاپوش چرمی شناخته شده جهان تبدیل شد.
تپهقلعهی اربونی (Erebuni)
این تپهقلعه توسط یکی از پادشاهان امپرانوری اورارتو یعنی Argishty I در قرن اول پیش از میلاد ساخته شده است. این مجموعهی نظامی که با نام Arin Berd به معنای «قلعهی خون» هم شناخته میشود، یکی از چندین قلعهای است که در مرزهای شمالی امپاتوری اورارتوها ساخته شده و دارای اهمیت سیاسی و نظامی فوقالعادهای بوده است. از بخشهای مختلف این قلعه میتوان به بقایای بهجامانده از قصرها و معبد سوسی (Susy) اشاره کرد.
دژ Horom
قدمت این دژ که در شرق دهکدهای به همین نام واقع شده است، به عصر برنز برمیگردد. این مجموعه به خاطر معماری شگفتانگیز و جالب توجهی که دارد، به عنوان یکی از مهمترین آثار باستانی ارمنستان شناخته میشود. علاوه بر دیوارههای قلعه، در حفاریهای این مجموعه، صنایع دستی گوناگونی پیدا شده که متعلق به ساکنان گذشتهی این قلعه بوده است.
صومعهی تاتو (Tatev Monastery)
صومعهی تاتو یا مجموعه کلیسای تاتو، صومعهای است مرتبط به کلیسای حواری ارمنی، متعلق به قرن نهم میلادی که در ۲۵۰ کیلومتری جنوب شرقی ایروان، نزدیکی روستای تاتو در استان سیونیک، ساحل راست رود وروتان واقع شده است. این صومعه متشکل از سه کلیسا به نامهای کلیسای بوغوس پطرس مقدس، کلیسای مریم مقدس و کلیسای گریگور مقدس است. در سال ۱۹۹۵ میلادی این مجموعه به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این صومعه در قرنهای چهاردهم و پانزدهم میزبان یکی از مهمترین دانشگاههای قرون وسطی ارمنستان به نام «دانشگاه تاتو» بوده است.
صومعه از زمان پیش از میلاد مسیح مورد استفاده بوده و یک معبد مهرپرستی در آن قرار داشته است. بعد از فراگیر شدن مسیحیت، این معبد به مرور زمان به کلیسا تبدیل شده و گسترش یافته است. به همین بخشهای مختلف این مجموعه، قدمتهای متفاوتی دارند و متعلق به دورههای زمانی مختلف هستند. این صومعه پس از زلزلهی سال ۱۹۳۱ آسیب زیادی دید و گنبدهای کلیساهای سنت پل و سنت پیتر و برجهای ناقوس ویران شدند. در سالهای بعد گنبدها بازسازی شدند اما برجهای ناقوس به همان شکل باقی ماندهاند.
امروزه این صومعه یکی از محبوبترین مقصدهای گردشگری در ارمنستان است. برای بازدید از بناهای چشمگیر این مجموعه باید از درهای صخرهای بگذرید. از فراز این کلیساها میتوانید چشمانداز زیبایی از دره و کوهستان را تماشا کنید.
رشتهکوه قفقاز کوچک
رشتهکوه قفقاز کوچک با قلههای پوشیده از برف، میزبان گردشگرانی است که پیادهگردی در طبیعت را دوست دارند و مسیرهای متعدد و زیبای این منطقه را برای لذت بردن از طبیعت کوهستانی انتخاب میکنند. در گوشه و کنار این رشتهکوه شگفتآور و دیدنی، صومعههای قدیمی خودنمایی میکند. فرق نمیکند که در درهها به گشتوگذار مشغول شوید یا قلهها و نواحی مرتفع را انتخاب کنید، در این منطقهی کوهستانی، زیباترین چشماندازهای طبیعی را خواهید دید. سفر به دهکدههای کوهستانی و خرید محصولات و چشیدن غذذهای محلی یکی از فراموشنشدنیترین خاطرات سفر شما را رقم خواهد زد.
این رشتهکوه به موازات قفقاز بزرگ قرار گرفته و میانگین فاصله آنها حدود ۱۰۰ کیلومتر است و سرزمین کوهستانی ارمنستان را از شمال و شمالشرق محدود میسازد. بلندترین نقطه قفقاز کوچک، قله آراگاتس با ارتفاع ۴۰۹۰ متر و طول این رشتهکوه، ۶۰۰ کیلومتر است.
میدان جمهوری، ایروان
میدان جمهوری، میدان مرکزی شهر ایروان است که به شکل بیضی و به سبک نئوکلاسیک ساخته شده است. این میدان از دوقسمت تشکیل شده است: یکی بخش بیضی شکل و دیگری بخشی شبیه ذوزنقه که در آن استخری با آبنمای موزیکال وجود دارد. اطراف این میدان را بناهایی احاطه کردهاند که با سنگهای زرد و صورتی توف به سبک نئوکلاسیک ساخته شدهاند. این ساختمانها عبارتاند از نگارخانه ملی و ساختمان موزه تاریخ (شمال شرقی)، وزارت دارایی (شرق)، خانه دولت (شرق)، وزارت ترابری و ارتباطات جمهوری ارمنستان (جنوب)، هتل «ماریوت» ارمنستان و وزارت امور خارجه (شمال غربی).
الکساند تامانیان (Alexander Tamanian) در سال ۱۹۲۴ این میدان را طراحی کرده است. ساخت بیشتر بناهای اطراف این مجموعه در دههی ۱۹۵۰ به پایان رسیده است. آخرین بنای این مجموعه نگارخانهی ملی است که در سال ۱۹۷۷ ساخت آن به پایان رسیده است. در دوران شوروی، این میدان، میدان لنین نانیده میشد و تندیسی از لنین هم در مرکز آن قرار داشت. بعد از استقلال ارمنستان این تندیس از بین رفت و نام میدان هم عوض شد. بسیاری از رویدادهای سیاسی و رژههای نظامی روز استقلال ارمنستان در این میدان برگزار میشود. آبنمای موزیکال این میدان در سال ۲۰۰۷ افتتاح شده که با هزینهی ۱/۴ میلیون یورویی توسط شرکت فرانسوی Aquatique Show International ساخته شده است.
منبع : https://www.kojaro.com/2015/11/12/35047/the-bridge-for-the-east-and-west-armenia
- ۱۷ ۱۴
- ۰ نظر